I Am Aisha

Ze komt uit een muzikale familie. Haar moeder is Jetty Weels en werd bekend als een van de zangeressen van Mai Tai. Haar vader is percussionist. Ze heeft altijd geweten dat ze zelf ook in de muziek verder wil.
Haar succes zou erin liggen dat ze zich niet afhankelijk van anderen opstelt. Ze maakt haar eigen plan en schrijft zelf de teksten voor haar muziek. Op het feit dat ze een van de weinige vrouwen in de hiphopwereld is, reageerde ze met: “Ik ben one of the guys. Ze praten gewoon over vrouwen waar ik bij ben. Ik zie andere vrouwen die wel talent hebben, maar ze moven niet slim genoeg.”
In 2010 bracht ze haar eerste album uit, de mixtape-ep I Am Aisha. In 2012 werkte ze samen met Jebroer in het nummer Herrie in me oor. De videoclip werd meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. In 2013 had ze een kleine hit met Rebel. Nadat ze bij Top Notch tekende, volgden vanaf 2014 nog enkele kleine hits, zoals Hey boy, Je bent meer en in 2015 Bitches. Ook was ze dat jaar te horen in een nummer met Mr. Polska op zijn album Snoller.
In september 2015 bracht ze Zulke dingen doe je uit met samenwerking van Dio. Het is haar grootste hit en haar videoclip werd rond negen miljoen keer bekeken op YouTube. In 2016 ging ze de samenwerking aan met Faya & F1rstman, met het nummer Squat. Ook deze videoclip werd miljoenen malen bekeken; de bijbehorende single stond 25 weken in de Top 100. Ze gaf verschillende sessies voor 101Barz. Datzelfde jaar nam ze voor een aflevering van Ali B op volle toeren een bewerking op van Ruth Jacott’s Vrede.